Zoeken

Centrosolar introduceert zonnepaneel S-Class Vision

Centrosolar Benelux, leverancier en producent van zonne-energiesystemen, introduceert zijn nieuwe glas-glas zonnepaneel S-Class Vision tijdens de Energie Vakbeurs. Deze PV-module combineert het lage gewicht van een glas-folie-zonnepaneel met de duurzaamheid van een glas-glas-paneel. De Energie Vakbeurs vindt plaats van 9 tot en met 11 oktober 2012 in de Brabanthallen in Den Bosch.

De S-Class Vision is een glas-glas-paneel met het lichte gewicht van een standaard zonnepaneel. Traditionele glas-glas-panelen zijn door de dikte van het glas extreem zwaar. Centrosolar ontwikkelde daarom een dunne ruit voor zijn nieuwe zonnepaneel. Dit glas is slechts 2,3 millimeter dik, maar uiterst duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden, zoals die van zout en ammoniak in de lucht. Door de hoge mechanische stijfheid van dit zonnepaneel is een aluminium frame overbodig, wat betekent dat sneeuw en vuil gemakkelijker van de panelen afglijden.

De S-Class Vision bestaat uit 54 zonnecellen en deze zijn gelamineerd tussen twee glas-sheets. Het systeem genereert een vermogen van maximaal 225 Wp (polykristallijn) of 235 Wp (monokristallijn). De achterzijde van het nieuwe zonnepaneel is grijs, waardoor het mogelijk is de panelen mooi te integreren in de rest van het dak.

Erik de Leeuw, commercial director van Centrosolar Benelux: “Het nieuwe glas-glas-paneel is een aanvulling op onze bestaande reeks dak-geïntegreerde zonnepanelen, maar kan ook gebruikt worden voor op-dak-montage. Tijdens de Energie Vakbeurs demonstreren wij welke voordelen dit nieuwe paneel biedt ten opzichte van traditionele modules, zowel in esthetisch als kwalitatief opzicht.”

Centrosolar Benelux neemt deel aan de Energie Vakbeurs van 9 tot en met 11 oktober in de Brabanthallen te Den Bosch, standnummer 06.B058.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren