Zoeken

Centrosolar voert nieuw TÜV-logo voor zonnepanelen

Het Duitse keuringsinstituut TÜV Rheinland heeft de zonnepanelen van de Duitse producent en leverancier Centrosolar aan vijf kwaliteitstesten onderworpen. De panelen hebben alle reguliere producttests en aanvullende bestendigheidstests tegen zout, ammoniak en zware sneeuwlast met goed resultaat doorlopen. Centrosolar mag daarom als eerste zonnepanelenproducent het nieuwe TÜV-logo voeren op zijn panelen.

Naast de standaard producttests IEC 61215 en IEC 61730 zijn de zonnepanelen van Centrosolar ook getest op bestendigheid tegen invloeden van zout, ammoniak en zware sneeuwval. De positieve testresultaten bevestigen dat de panelen zelfs in regio's met extreme weersomstandigheden gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld bij hoge zout- of ammoniakgehaltes in de lucht. Deze omstandigheden doen zich regelmatig voor in kustgebieden of gebieden waar intensieve veehouderij plaatsvindt. TÜV Rheinland heeft de zonnepanelen van Centrosolar met de ""Heavy Snow Load"" test bovendien ook geschikt bevonden voor gebieden waar extreme sneeuwval voorkomt. Deze test controleert op mogelijke effecten veroorzaakt door de toenemende druk op panelen bij zware sneeuwval.

Naast de bovengenoemde tests zijn de zonnepanelen van Centrosolar begin dit jaar ook getest op bestendigheid tegen het effect van Potential Induced Degradation (PID). Deze voltage-gerelateerde prestatievermindering is een van de belangrijkste oorzaken van rendementsverlies van PV-systemen gedurende hun levenscyclus. TÜV Rheinland heeft bevestigd dat Centrosolar zonnepanelen bestand zijn tegen dit effect.

Het TÜV-logo op de zonnepanelen van Centrosolar vereist dat TÜV regelmatig inspecties uitvoert in Centrosolar's Sonnenstromfabrik in Wismar, Duitsland. Dit vormt een garantie voor de hantering van de hoogste kwaliteitsnormen in het productieproces en toont aan dat er uitsluitend gecertificeerde materialen verwerkt worden in Centrosolar’s zonne-energiesystemen.

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren