Zoeken

Centrum voor de Ambachtseconomie opgericht

Kleinschalige ambachtelijke ondernemingen als goud- en zilversmeden, dakdekkers, glazenwassers, pedicures, stratenmakers en schoenherstellers krijgen een nieuw digitaal ondersteuningscentrum. Daartoe is vandaag, vrijdag 14 maart 2014, op initiatief van 36 brancheorganisaties en vakbonden het Centrum voor de Ambachtseconomie opgericht. Door het wegvallen van alle product- en bedrijfsschappen raken ook de ongeveer 800.000 ambachtslieden hun broodnodige ondersteuning kwijt. De ambachtelijke brancheorganisaties zelf zijn klein en missen daardoor de slagkracht die de nieuwe private organisatie wel hoopt te bieden.

Aan het Centrum voor Ambachtseconomie betalen ambachtslieden geen verplichte heffingen meer. Voor een jaarlijkse bijdrage van rond de 30 euro ontvangen ondernemers specifieke ondersteuning over bijvoorbeeld branchecodes, wet- en regelgeving en veilig en gezond werken.

Bakker: ''We betrekken ook de overheid bij ons initiatief, maar het is de bedoeling dat het Centrum op eigen benen gaat staan.'' Het Centrum voor Ambachtseconomie wordt komende maanden verder van de grond getild en opent 1 januari 2015 de digitale deuren.

Lees hier verder.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren