Zoeken

Constant (dag)lichtniveau door combinatie Solatube SmartLED

De natuurlijke fluctuatie van daglicht zorgt voor het in stand houden van het biologisch ritme. Aangenaam daglicht draagt hierdoor positief bij aan de gezondheid van de mens. Deze schommelingen in lichtintensiteit kunnen echter storend zijn in verschillende situaties zoals de werkomgeving. Door het Solatube® daglichtsysteem te combineren met de SmartLED vult deze automatisch aan met ledlicht wanneer het daglicht afneemt. Haast onmerkbaar ontstaat hiermee een constant (dag)lichtniveau.

De SmartLED kan gebruik maken van een sensor om de hoeveelheid licht precies op de behoefte af te stemmen. De sensor meet zowel de daglichtintensiteit als beweging. Hierdoor schakelt de SmartLED enkel in wanneer het lichtniveau onder de minimale lichtinstelling komt én er daarnaast ook beweging wordt waargenomen. Enkel instelling op beweging of lichtniveau is natuurlijk mogelijk. Doordat de leds standaard zijn uitgerust met DALI is lichtbeheer op afstand geen probleem.

Dankzij deze unieke combinatie van kosteloos daglicht en ultrazuinige leds is de SmartLED een product welke twee keer energie bespaart. Met het geïntegreerde dag- en ledlichtsysteem is slechts één armatuur aan het plafond nodig. Vanwege de ruime keuze in plafondplaten is er een geschikt model voor elk interieur. Daarnaast zorgt deze armatuur voor een diffuse lichtspreiding van zowel het daglicht als het ledlicht. Dit is onder meer prettig in ruimtes waar beeldschermen worden gebruikt. Het licht wordt egaal verspreid, waardoor verblinding wordt tegen gegaan.

Vanwege de speciale koepel van het Solatube® daglichtsysteem wordt ook de UV-straling tegen gegaan. UV-straling is namelijk ongezond en zorgt ongewenst voor productverkleuring. De SmartLED geeft daarbij geen enkele UV-straling. Hierdoor is de Solatube® SmartLED geschikt voor vele toepassingen zoals winkelcentra, ziekenhuizen, showrooms en opslagruimtes.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren