Zoeken

Daglicht en frisse lucht onmisbaar voor gezond binnenklimaat

JET BIK, met vestigingen in ‘s-Hertogenbosch en Opmeer, introduceert zes nieuwe producten. Producten die het daglicht volop binnen brengen en de natuurlijke toevoer van frisse buitenlucht bevorderen. Oplossingen voor een binnenklimaat waarin mensen zich prettiger voelen en beter presteren, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. We belichten hierna graag drie nieuwe producten.

BIK Lichtkoepel Glas

BIK Lichtkoepel Glas ventilerend is een kant-en-klaar kwaliteitsproduct met 10 jaar garantie, dat is opgebouwd uit een geïsoleerde rechte opstand én een glasraam. De opstand en het glasraam worden als één product geleverd voor een snelle installatie en perfecte afwerking. De lichtkoepel is naar keuze in te vullen.

JET-VARIO-therm

In een combinatie van aluminium en pvc ontstaat een lichtgewicht compositie. Een daglicht constructie die ook een koudebrugvrije oplossing biedt ter plaatse van de opstand. JET-VARIO-therm is een modulaire lichtstraat die voorziet in een hoge functionaliteit, een isolerend vermogen heeft en eenvoudig voorzien kan worden van RWA en / of ventilatiesystemen. Een product dat geleverd kan worden inclusief bouwkundige opstand, waardoor een dubbel voordeel ontstaat. Namelijk dat de Uw-waarde ter plaatse van de opstand verder wordt verlaagd tot 0,2W/m²K, maar ook dat binnen het concept van Lean Bouwen wederom een stap wordt gezet.

JET-VARIO-therm S

Ook dit product is volledig thermisch gescheiden van de bouwkundige opstand. Uniek in zijn prestaties met een totale warmtetransmissie van (Uw-waarde) van 1,1 W/m²K. Een concept dat zich door zijn lichte gewicht - naast nieuwbouw projecten - ook uitstekend voor de renovatie van oude glazen of kunststof lichtstraten laat gebruiken. De klikkoppeling van aluminium en PVC realiseert een sterke compositie met een optimaal isotherm verloop.

Daglicht beter dan kunstlicht

In utiliteitsgebouwen gaat circa 22% van de energie op aan verlichting. Technisch is het mogelijk daar 30% tot 60% op te besparen. Het toepassen van daglicht kan dan een belangrijke rol spelen. Uit oogpunt van energiebesparing en omdat daglicht een positief effect heeft op onze gezondheid.

Schone lucht blijft belangrijk

Door de EPC-eisen is er veel aandacht voor kierdicht bouwen. Luchtverversing is dan erg belangrijk. Dit kan met een ventilatiesysteem met mechanische afvoer en natuurlijke toevoer. Balansventilatie is ook een optie. Mits goed ontworpen en aangelegd is dit comfortabel en energiezuinig. Een hardnekkig misverstand is dat bij balansventilatie de ramen niet open zouden mogen. Ramen mogen altijd open. Als spuivoorziening kan een te openen raam of dakvenster zelfs noodzakelijk zijn.

Zie het dak als 5e gevel. Het biedt extra mogelijkheden, zowel voor de toetreding van daglicht als voor ventilatie. JET BIK biedt innovatieve oplossingen die passen binnen de eisen van het bouwbesluit.

FOTO: JET VARIO-therm

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren