Zoeken

Dak held 2023: Gemotiveerde revolutionair Jan Henk Tigelaar

“…Iemand die al jarenlang het daken evangelie predikt. Die een goede balans vindt tussen droom en praktijk met kennis van de techniek en financiën”, zegt Marjolein Masselink voorzitter van het bestuur van de Stichting Rotterdamse Dakendagen als ze het nog even spannend houdt wie de Dak held van 2023 wordt. “Onze held vertegenwoordigt het beste van twee werelden: Jan Henk Tigelaar van Rooftop Revolutions!”

Tigelaar betreedt verrast het podium tijdens het ‘Rethinking Rooftops’ symposium in Las Palmas op 2 juni jongstleden, om de prijs in ontvangst te nemen. “Toen ik het woord revolutie hoorde dacht ik ‘hey, misschien ben ik het wel’.” Tigelaar sprak zijn dank uit en toonde zich na de lezingen van de middag meer dan ooit strijdbaar voor een beter dakgebruik. “Ik ben dankbaar voor de mooie woorden van de jury en ik ben zeer gemotiveerd om verder te werken met een steeds groeiende gemeenschap die het belang van de daken voor de toekomst inziet. Ik ben geïnspireerd om meer revolutionair te zijn of misschien wel radicaal!”

Tigelaar is volgens de jury de Dak held van 2023 omdat hij zich niet beperkt tot een groen dak of een geel dak of zelfs een multifunctioneel dak. Masselink: “Hij adviseert niet alleen maar realiseert ook. De Dakheld is actief in Rotterdam en Amsterdam en gaat misschien wel internationaal.”

“Ik dacht toevallig een paar dagen geleden terug aan toen we begonnen en Rooftop Revolution introduceerden. Dat revolutionaire blijkt nog steeds urgent”, zegt Tigelaar. Er moet nog veel gebeuren en daarom gebruikt hij het podium om aan het begin van de Rotterdamse dakendagen en architectuurmaand het Rooftop Symposium aan te kondigen op 14 september 2023 in het Inspyrium centrum van Ebben in Cuijk.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren