Zoeken

Dak Helling 1997-05-17 Nieuwslijn

"

Bouwimpex BV introduceert nieuwe golfplaat

Met de nieuwe Secursil golfplaten NT introduceert Bouwimpex BV uit Barneveld een nieuw type golfplaat op de Nederlandse markt. Naast het bestaande programma SIL-golfplaten NT werd een volledig nieuw type golfplaat ontwikkeld, de Secursil golfplaat NT.
Secursil Golfplaten NT zijn ontwikkeld om de veiligheid van het dak ten opzichte van de traditionele golfplaten te vergroten. De Secursil golfplaten NT zijn volgens de leverancier 'onzichtbaar sterker, beter en dus veiliger'.
Enerzijds is dit te danken aan de dikte van de golfplaat en anderzijds aan de toevoeging van een strip van polyethyleen, die in ieder golfdal in de lengterichting is geïntegreerd. Deze strippen houden ingeval van breuk de plaat bij elkaar, waardoor een eventueel risico van 'doorvallen' nagenoeg wordt voorkomen. Mede om die reden is de Secursil golfplaat NT per 1 februari 1997 door het keuringsinstituut KIWA goedgekeurd met het KOMO-certificaat.
Secursil golfplaten worden toegepast in alle sectoren van de bouw, zowel in de nieuwbouw als renovatie. In de agrarische-, industriële- en utiliteitsbouw vinden zij hun bestemming. De golfplaten zijn leverbaar in het bekende kleurengamma van Bouwimpex. Naast de standaardkleur zwart zijn dat nog acht andere kleuren. Meer informatie: 0342 - 42 02 33.

Rautaruukki/Rannila presenteert nieuwe coating Pural

Rautaruukki/Rannila heeft onlangs haar nieuwe coating Pural gepresenteerd. De karakteristieken van de coating voldoen ruimschoots aan de technische eisen die worden gesteld aan een coating die verwerkt en geïnstalleerd wordt onder verschillende omstandigheden. Het is een milieuvriendelijke coating die geschikt is voor het gebruik bij dakpanplaat, damwandplaat, regenwatersystemen en andere metalen plaat-toepassingen.
De Pural-coating wordt niet aangetast door sneeuw en ijs en is ook resistent tegen UV-straling. Het materiaal heeft een grote weerstand tegen chemicaliën en vraagt weinig onderhoud.
Pural is daarmee een zeer geschikte coating voor profilering van staalplaten en is gemakkelijk te gebruiken dankzij de goede vervormbaarheid bij lage temperaturen. Het is ook een harde coating, wat betekent dat hij goed geschikt is voor plaatsen waar gemakkelijk krassen kunnen ontstaan.
De oppervlakte van Pural heeft een licht patroon maar is niet glanzend zoals de meeste andere coatings. Pural is in diverse kleuren verkrijgbaar. Meer informatie: 035 - 601 65 59.

Karakteristieken van de diverse coatings