Zoeken

Dak IKEA Lyon een van de grootste fotovoltaïsche installaties van Frankrijk

Dit jaar is in Lyon een van de grootste energiedaken van Frankrijk gerealiseerd. Het dak van de centrale opslagplaats van IKEA in het zuiden van Lyon werd gerenoveerd met 85.000 m² nieuwe dakbedekking en een PV-installatie.

Drie DAC’s (Derbigum erkende dakdekkers) hebben hun technische kennis en knowhow verenigd voor de installatie: CIME uit Rouen, en MAE en APC Etanch uit Lyon. Er is gekozen voor een hogere klasse van dakbaan: Derbigum GC, een product ontworpen voor civiele bouwkunde. Deze dakbaan met een dikte van 4 mm en brandwerende eigenschappen Broof (t3), werd in volledige aanhechting gelast op de isolatie.

Om vuurloos te kunnen werken, is gebruik gemaakt van Derbitech Flex voor de opstanden. Deze vloeibare waterdichting is bestand tegen UV-straling, waterstagnaties en chemicaliën, en is bovendien wortelwerend. Zij bevat geen solventen is een duurzame oplossing.

Vervolgens is een kristallijne PV-installatie van 4 MW geplaatst op het dak met het Derbifix F-systeem. Hierdoor bekomt men een semi-geïntegreerd systeem dat op elk type dak kan worden geplaatst. 15 351 panelen, 150 km kabel, 3 hoogspanningskabines met elk een transfo, 9 omvormers van Solarmax® van 360 kW en één hoogspanningscabine voor aansluiting op het net.

De renovatie van het dak en de installatie van de PV-panelen vertegenwoordigen een totale investering van 11,6 miljoen euro, waarvan 4,5 miljoen voor de dakdichting.

De installatie is operationeel sinds november 2013 en in de lente van 2014 zal een officiële inhuldiging plaatsvinden.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren