Zoeken

Dakbedekkingsbedrijven melden veel stormschade

Daags na de storm is het topdrukte voor dakbedekkingsbedrijven. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van de brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven, VEBIDAK. Met name boven de lijn Amsterdam-Enschede wordt veel schade gemeld.

Veel schademeldingen zijn er van particulieren, zoals weggewaaide dakpannen en losgewaaide dakbedekking. Dakbedekkingsbedrijven uit de Bollenstreek en Groningen laten weten al hun dakdekkers in te zetten voor spoedreparaties.

Compleet weggewaaide daken

Hoewel er na iedere flinke herfststorm schade aan daken gemeld wordt, lijkt er dit keer meer schade te zijn dan in voorgaande jaren. Door de voortdurende economische crisis lijkt het onderhoud aan daken er veelal bij in te schieten. Daardoor worden gebreken niet op tijd gesignaleerd en dus niet gerepareerd. Niet alleen dakbedekking, maar ook complete ondergronden en dakconstructies zijn weggewaaid. ""Door achterstallig onderhoud aan de dakbedekking raakt de onderliggende dakconstructie rot, waardoor deze volledig weg kan waaien"", aldus een van de dakbedekkingsbedrijven. Een van de bij VEBIDAK aangesloten bedrijven meldde in verband met de veiligheid dan ook een spoedreparatie aan een sporthal te hebben geweigerd: ""Te gevaarlijk. De aannemer moet eerst zorgen voor een degelijke bouwkundige reparatie"".

Ook worden er veel schades gemeld van daken met een zogenaamde geperforeerde onderlaag. Dit zijn gedeeltelijk gekleefde dakbedekkingen, die formeel volgens de geldende richtlijn niet meer toegepast mogen worden, omdat ze vaak te los liggen. ""Vaak hebben deze daken al te lijden gehad van eerdere stormen. De hevige storm van gisteren geeft dan het laatste zetje"", aldus een van de bouwtechnische adviseurs van VEBIDAK.

De benaderde bedrijven geven aan nog dagen druk te zijn met spoedreparaties.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren