Zoeken

Dakdekkersbedrijf Adriaans wint IFD Award

Dakdekkers- en leidekkersbedrijf Adriaans uit Haps kreeg onlangs de eerste IFD Award in de categorie facade toegekend voor het project de Zonneboom. De IFD Award is de tweejaarlijkse prijs van de Internationale Dakdekkersfederatie (IFD) voor het project waar een bijzondere vaktechnische prestatie is geleverd. Er worden vier categorieën onderscheiden, namelijk: plat dak, hellend dak, metalen dak en facade. De jurering vindt plaats op een uitgebreide lijst criteria waarbij met name de technische aspecten en het esthetische resultaat belangrijke wegingsfactoren waren.

De MFA de Zonneboom is een multifunctioneel gebouw in Doetinchem. Er zijn twee basisscholen in geherbergd, een kinderopvang, een grand café, een sporthal en enkele zorginstellingen. Met behulp van keramische ‘Biberschwanzziegel’ (Beverstaartpannen) in vijf kleuren werd een bonte kleurschakering bereikt en werden fraaie figuren gecreëerd op de gevel. Er diende rekening te worden gehouden met de kleurpercentages van de pannen en vanwege problemen met de levering van de speciale beverstaartpannen heeft het dakdekkerbedrijf besloten de pannen zelf in eigen huis te verlijmen. Een uitgebreide beschrijving van dit project vindt hier.

Op de foto vlnr: Piet Jacobs (president IFD), Jan Adriaans, Pascal Adriaans en Steffen Kitzelmann (Dakdekkersbedrijf Adriaans)

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren