Zoeken

Dakpannen met vuilwerend oppervlak en luxe, matte uitstraling

Geglazuurde dakpannen hebben een groot voordeel: dankzij hun gladde oppervlak zet zich minder vuil af. Een andere eigenschap is de speciale glans die ze aan ieder dak geven. Maar architecten en opdrachtgevers die liever een iets rustigere uitstraling willen, vinden die opvallende glans juist vaak storend. Ziegelwerke Gebr. Laumans uit Brüggen aan de Nederrijn speelt nu in op reacties uit de markt, waaruit blijkt dat er wel degelijk vraag is naar gladde dakpannen op grond van de vuilwerende werking, maar dan wel zonder het daarmee gepaard gaande reflecterende effect. Het bedrijf biedt met zijn trendglazuur een keramische afwerklaag voor dakpannen aan die beide eisen combineert: gladde én matte dakpannen.

Het gesatineerde, zijdeachtig gladde oppervlak van de glazuurlaag wordt gekenmerkt door een gelijkmatige kristalvorming. Deze ontstaat enerzijds door de bijzondere samenstelling van het glazuur, en anderzijds door de speciale procestechnologie, die Laumans bij het bakproces en het opbrengen van de kleur toepast. De kwaliteit van het oppervlak kan volgens de informatie van de producent ook haptisch worden ervaren: de hardheid van de keramische glazuurlaag maakt de dakpan bijzonder robuust en beschermt hem tegen mechanische en milieu-invloeden.

Laumans lanceerde de nieuwe generatie oppervlakken met de kleur #40 zwart-satinet. Op basis van de positieve respons uit de markt wordt het kleurenassortiment nu uitgebreid met de stijlvolle kleur #41 grijs-satinet.

De trendglazuren zijn leverbaar op twee modellen in twee formaten: de kleur #40 zwart-satinet is verkrijgbaar op de holle felsdakpannen Idealsupra en Idealvariabel in het 10- resp. 14-formaat alsmede op de vlakke dakpan Tiefasupra in het 10-formaat. De nieuwe kleur #41 grijs-satinet wordt aangeboden op de modellen Idealvariabel en Tiefasupra. Vormdakpannen in bijpassende kleuren voor detailoplossingen op het dak maken het productaanbod compleet en zorgen voor een uniform geheel.

Door de keuze voor een holle felsdakpan of vlakke dakpan zijn er bij de toepassing van de trendglazuur ook qua vormgeving meer mogelijkheden: de S-vorm van de holle felsdakpan legt de nadruk op de uitstraling van een dak door een opvallende afwisseling van licht en schaduw, terwijl de vlakke dakpan door zijn plateau juist voor een rustiger beeld zorgt.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren