Zoeken

Daktrends die je zult zien in 2021

Een dak is één van de oudste bouwconstructies die de mensheid kent. Het fungeert met name als bescherming tegen omgevingsfactoren, zoals de wind, regen en hitte. Daardoor is een dak een integraal onderdeel van elke constructie natuurlijk. Bouwmanagers en onderaannemers van dakbedekking zorgen voor de integriteit en kwaliteit van de constructie om zijn functie naar behoren te vervullen. Sinds de uitvinding van het dak zijn er veel ontwikkelingen geweest, wat ook het geval is in 2021. Hierdoor kun je de onderstaande daktrends verwachten dit jaar. Vergeet je dak niet te verzekeren met een opstalverzekering! Als je slim bent sluit je hierbij direct ook een inboedelverzekering af waardoor ook al je spullen in huis verzekerd zijn.

Drones

Het gebruik van drones is de afgelopen jaren drastisch toegenomen op meerdere gebieden. De dakbedekkingsindustrie heeft de laatste tijd ook drones opgenomen in de projecten. Vroeger werden ze gebruikt om gebouwen en werkterreinen te inspecteren, maar ondertussen wordt de dronetechnologie ingezet door dakdekkers om projecten te controleren, analyseren en evalueren. Eén van de belangrijke bijdragen die drones aan het dak leveren, is verbeterde veiligheid. Met drones met hoge resolutie kunnen gebruikers scherpe luchtfoto's maken die kunnen worden gebruikt voor het in kaart brengen en meten van daken. Van daaruit kunnen ze potentiële gevaren plannen en vermijden. Werknemers hoeven hiervoor dus niet meer ter plaatse te gaan, wat in het verleden wel het geval was. Met behulp van een drone kan dit dus een stuk veiliger.

Metaal

Al een geruime tijd wordt metalen dakbedekking gebruikt. Toch was het de afgelopen jaren niet zo populair als eerder. Mensen kiezen al een tijdje liever voor dakbedekkingsmaterialen, maar hier komt in 2021 verandering in. Dakbedekkingsbedrijven nemen nu een nieuwe benadering van metalen daken over en hebben manieren gevonden om ze op commerciële gebouwen te plaatsen. Door verschillende stijlen en kleuren hebben deze bedrijven metalen daken voor bedrijfsgebouwen mogelijk gemaakt. Ze zijn hierbij gemaakt van koper, staal, aluminium of legering strips, terwijl de metalen daken verkrijgbaar zijn in diverse texturen en vormen. Hierdoor zijn ze visueel aantrekkelijk, terwijl ze ook nog eens hartstikke duurzaam zijn. Dit is tegenwoordig natuurlijk belangrijk, waardoor steeds vaker gekozen wordt voor een metalen dakbedekking.

Groen

Groene daken zijn niet bepaald nieuw maar hebben sinds kort wel een modern tintje gekregen. Commerciële gebouwen hebben hun daken groen gemaakt om adembenemend mooie scènes te creëren. Met een gevarieerde verzameling vegetatie en waterdichte lagen zijn groene daken mooi en milieuvriendelijk. Ze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar hebben ook een paar voordelen. Potentiële overstromingen kunnen worden voorkomen doordat groene daken het regenwater efficiënt opvangen en absorberen. Ze zorgen ook voor natuurlijke schaduw en besparen energie die wordt gebruikt om gebouwen te koelen. Ten slotte zijn ze verrassend duurzaam. Hierdoor kan een bedrijf ervoor kiezen om op het bedrijfspand een groene dak te plaatsen, maar dit is in principe ook mogelijk bij een woning.

Energiebesparing

De omschakeling naar groene energie is een voortdurende en noodzakelijke trend in verschillende industrieën. Zonne-energie, misschien wel de beste duurzame energiesoort, is al lang een populaire keuze voor groene energie. Het is relatief de goedkoopste en meest voorkomende bron ter wereld. Met zonnetoevoegingen op daken kunnen gebouwen volledig energieonafhankelijk worden, waardoor veel geld wordt bespaard op de energierekening. Al een tijdje zijn zonnepanelen de go-to-tool voor het genereren van zonne-energie. Maar door de jaren heen zijn er talloze ontwikkelingen op dit gebied geweest. Zonnetegels zijn bijvoorbeeld het nieuwe grote ding op dit gebied. Hoewel er nog veel over te leren valt, zorgt hun betere visuele aantrekkingskracht voor panelen ervoor dat mensen ervoor kiezen.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren