Zoeken

Dakwerk is vakwerk - ook op ‘zonnedaken’

Nadat sinds 2003 met de voornorm NVN 7250 is gewerkt, wordt binnenkort NEN 7250 ‘Zonne-energiesystemen - Integratie in daken en gevels - Bouwkundige aspecten’ gepubliceerd. Dit is het resultaat van het werk van een marktbrede normcommissie waarin branches als Het Hellende Dak (HHD), VEBIDAK en Holland Solar nauw hebben samengewerkt met industrie en onderzoeksbureaus als TNO en BDA. Roofs publiceert een gesprek met John Kouwenberg, voorzitter van de normcommissie.

“De markt voor zonne-energie is al enige tijd sterk in beweging,” aldus Kouwenberg. “Momenteel betekent dit vooral wildgroei op gebied van systemen en uitvoering. Er begeven zich partijen op de markt die misschien wel alles van de zonnesystemen weten, maar onvoldoende over de bouwkundige integratie ervan in het dak of de gevel. Het komt helaas maar al te vaak voor dat Jan en Alleman het dak opgaat om wat bij te verdienen met de montage van zonnepanelen. Kortom, er schort het een en ander aan de deskundigheid over het dak bij veel partijen die de systemen leveren (fabrikanten) en monteren (zzp-ers, installateurs, automonteurs, bakkers, doe het zelvers, etc.). Er wordt veel te gemakkelijk over gedacht.”

Download hier het artikel (pdf).

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren