Zoeken

De windbelasting van zonne-energiesystemen op platte daken

In de Nederlandse dakenmarkt is een duidelijke groei in interesse voor zonne-energiesystemen op daken waarneembaar. Dit geldt voor hellende daken en platte daken, als ook voor nieuwbouw en bestaande bouw. De montagesystemen zijn zeer divers en de ‘markt’ is dynamisch. Vrij frequent komen er nieuwe systemen maar ook regelmatig verdwijnen er systemen of worden bestaande systemen gewijzigd. Een belangrijk beoordelingsaspect is constructieve veiligheid. De weerstand tegen windbelasting op het zonne-energiesysteem is daarbij relevant. NEN 7250 geeft factoren die hiervoor moeten worden toegepast, deze factoren hangen af van de positie van de zonne-energiesystemen op het dak.

Hiervoor introduceert NEN 7250 een dakzonering, die Chris Geurts (TNO) en Chris van der Meijden (BDA) in een artikel nader toegelichten. In een vervolgartikel zal de windbelasting in de verschillende dakzones worden behandeld.

Download het artikel hier (pdf).

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren