Zoeken

De ZinCo Climate Roof App gepresenteerd

Deze week onthulde Michiel van de Bunt, Acountmanager voor Zinco Nederland de Zinco Climate Roof app tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Rotterdamse Doelen. Een digitaal hulpmiddel voor gebouwbeheerders waarmee zij op hun smartphone of computerscherm actuele gegevens van de waterberging op het dak kunnen zien. 

Waterberging op het dak is steeds actueler. Het ontlast de riolering, het voorkomt hittestress in de stad, en zorgt voor water voor de beplanting planten van de daktuin. Met de mogelijkheden die Zinco biedt, kan een plat dak met de juiste draagkracht water bergen. Met actief watermanagement is de gebouwbeheerder in staat de hemelwater voorraad op te bouwen, te gebruiken of af te voeren. Daarvoor hoeft de beheerder niet meer naar het dak. De gegevens van de stand van het water, de weersverwachting en de staat van het groen op het dak zijn nu te monitoren met de hulp van de Zinco Climate Roof app.

In overzichtelijke pictogrammen krijgt de gebouwbeheerder of eigenaar inzicht in de stand van het water op het dak, hoeveel water er uit een toekomstige regenval verwacht wordt en hoe groot te capaciteit is van de wateropvang op het dak.

Michiel demonstreerde de app met de gegevens van het retentiedak van de Doelen. Het gebouw is in een 3D isometrie afbeelding te zien en de daktuinen en het retentievolume zijn in kleur aangegeven. “Naast deze tekening staat een korte omschrijving van het project, de waterberging en de werking van het systeem. Met ronde symbolen en grote cijfers krijgt de gebruiker van de app te zien hoeveel water er op het dak staat en hoeveel regen er in de komende 6 uur verwacht wordt. Als deze samen boven de beschikbare hoeveelheid komt neemt het systeem maatregelen.

Verder meet het systeem de windsnelheid en de temperatuur in de stad en op het dak. Als in de zomer het dak veel warmer wordt dan de omgeving zal de beheerder rekening moeten houden met meer verdamping.”

“De Zinco Climate Roof app biedt belangrijke informatie maar is ook een leuke gadget waarmee de gebouwbeheerder de werking van het dak met de gebruikers van het gebouw kan delen. We verwachten dat de app het beheer vergemakkelijkt en het bewustzijn van het belang van waterberging vergroot.”

Michiel van de Bunt geeft graag toelichting op de app op de stand van Zinco woensdag op DAKEN&ZAKEN.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren