Zoeken

Derbigum introduceert plantaardige onderlaag

Eind 2010 lanceerde Derbigum als eerste op de markt een plantaardige dakbaan. Nu, nog geen twee jaar later, heeft Derbigum ook de allereerste plantaardige onderlaag ontwikkeld, Derbipire Coat. Met de onderlaag Derbipure Coat en de toplaag Derbipure biedt Derbigum nu dus een volledig plantaardig systeem aan.

Met zijn ecologische samenstelling op basis van plantaardige oliën en harsen is de Derbipure-technologie een volwaardig ecologisch alternatief op de markt voor bitumineuze dakbedekking. De dakbaan werd reeds eerder bekroond met het cradle to cradle certificaat (van het EPEA) en het DUBOkeur (van NIBE). Met zijn ecologische samenstelling bieden Derbipure en Derbipure Coat een toekomstgerichte oplossing voor de grondstofproblematiek rond bitumen, een aardolieproduct. Aardolie is geen herbruikbare en onuitputtelijke grondstof, vandaar dat Derbigum gewerkt heeft om een product te ontwikkelen met dezelfde kwaliteiten en eigenschappen als de huidige bitumineuze dakbanen van Derbigum, maar niet afkomstig van ruwe olie.

De toplaag van Derbipure is wit en reflecteert de zonnestralen wat resulteert in een optimale passieve koeling binnenin het gebouw waardoor in de zomer de temperatuur onder een plat dak met 5°C of meer verlaagt. Met een reflectie van 81% en een emissiviteit van 81% behaalt Derbipure een Solar Reflectance Index (SRI) van 100. Hier geldt: hoe hoger de SRI-waarde, hoe koeler. Bovendien is de dakbaan 100% recyclebaar, en door de coating op de toplaag kan het regenwater gerecupereerd worden. De lange levensduur van een Derbipure-dak in combinatie met al deze milieuvriendelijke eigenschappen en zijn productie met een lage CO2-uitstoot zorgen ervoor dat men de ecologische voetafdruk gevoelig verkleint. Voor Derbipure bestaat ook een fiscale regeling, MIA\Vamil code A1140 (milieulijst 2012).

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren