Zoeken

Derbigum-verwerkers leveren 350 ton snijrest materiaal in

Met betrekking tot recycling vervult Derbigum®, het moederbedrijf van Derbigum Nederland, al jaren een pioniersrol. Door bitumenafval te recyclen wil de producent van dakbedekkingsmaterialen bijdragen tot een beter milieu. Op korte termijn wil de fabrikant haar gebruik van nieuwe bitumen met de helft reduceren.

Om deze doelstelling te realiseren, rekent Derbigum op de hulp van de dakdekkers. Op de projecten in uitvoering worden zogenaamde little bags geplaatst. Hierin deponeren de dakdekkers hun bitumineus snijrest materiaal, ongeacht het merk, waarna het wordt verzameld bij de Erkende Verwerker. “Veel kleintjes maken één grote” en dus wordt de inhoud van de little bags overgeheveld naar big bags. Deze worden getransporteerd naar de productie-eenheid in Perwez (BE) waar het snijrest materiaal wordt bewerkt tot grondstof.


De Nederlandse dakdekkers hebben een hele prestatie geleverd door in minder dan twee jaar tijd 1000 big bags –meer dan 350 ton- snijrest materiaal te verzamelen. Met hun inzet en betrokkenheid dragen zij bij tot een beter milieu. Derbigum recyclet 4000 ton afval per jaar, komende vanuit de stromen productie- en dakafval en snijrest materiaal. Op termijn wil het bedrijf dit opdrijven naar 10.000 ton per jaar om zo het milieu minder te belasten, want door gebruik te maken van gerecycled materiaal daalt de CO2-uitstoot.

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren