Zoeken

Derde lichting geslaagd voor de mbo-vakopleiding monteur metalen gevels en daken

Op 13 april 2016 kregen de leerlingen van de mbo-opleiding Monteur Metalen Gevels en Daken het diploma uitgereikt. De 13 leerlingen zijn in 2014 met deze opleiding gestart. De tweejarige opleiding is ontwikkeld door Dumebo DWS, toonaangevende branchevereniging voor de verwerkers van metalen gevels en daken.

Dumebo DWS heeft deze opleiding ontwikkeld zodat de jonge generatie het vakmanschap beheerst om een gebouw te voorzien van een kwalitatief goed dak en kwalitatief goede gevel. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit van gebouwen, zoals verhoogde isolatiewaarden. Maar ook de technische ontwikkelingen van materialen geven de verwerkers van metalen daken en gevels betere mogelijkheden om een kwalitatief beter gebouw te maken. “De opleiding borgt het vakmanschap, levert een meerwaarde op voor zowel werkgever, werknemer als opdrachtgever en speelt in op vakkennis over de systemen van toeleveranciers en op innovaties”, aldus Ron den Toom, branchemanager Dumebo DWS, tijdens de diploma-uitreiking. “Goed opgeleide medewerkers met kennis van zaken, die beschikken over de juiste vaardigheden, zijn noodzakelijk om faalkosten te verminderen. De theoretische kwaliteit, zoals beschreven in de Kwaliteitsrichtlijn Metalen Gevels en Daken, kan door deze vakmensen toegepast worden op de bouwplaats”.

Opleidingsprogramma

De opleiding is erkend door Kenteq, waarmee deze in de bouwkolom verankerd is en de deelnemer aan het einde het officiële mbo-diploma verwerft. Instroom voor deze opleiding is minimaal vmbo-niveau. De mbo-vakopleiding, volgens het principe ‘werken en leren’, wordt gegeven in samenwerking met het Tech College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Hier bevindt zich ook het eigen praktijkopleidingslokaal. De opleiding duurt circa 1½ jaar, in 15 blokweken met een introductieblok waarin ook Basisveiligheid wordt gegeven. De deelnemers verwerven de benodigde vakkennis, zowel in theorie als praktijk, in lesmodules als materiaalkunde, tekening lezen, maatvoeringen, binnendoosconstructies, speciale gevels, bouwfysica (warmte-isolatie en vochthuishouding), statica (sterkte, stijfheid en stabiliteit), water- en winddichtheid en veiligheid op de bouwplaats. Alle lesstof is opgenomen in twee lesboeken, die later ook als naslagwerk gebruikt kunnen worden.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren