Zoeken

Economische Barometer Koninklijke Metaalunie

Onzekerheid over de Europese schuldencrisis lijkt zijn uitwerking ook op het mkb-metaal niet te missen. De uitkomsten van de nieuwste Economische Barometer van de Koninklijke Metaalunie zijn voor het eerst sinds 2009 slechter dan het kwartaal ervoor. Daarmee is een einde gekomen aan een positieve trend. Ook het toekomstbeeld is somberder. Voor de buitenlandse afzet verwacht de sector nog een kleine groei terwijl voor de binnenlandse markt per saldo ten opzichte van het 3e kwartaal een krimp wordt verwacht.

Dat de verwachtingen slechter zijn dan de reële cijfers, blijkt uit het feit dat de winstgevendheid van veel bedrijven redelijk op peil is gebleven. Ook hiervan wordt verwacht dat dit het volgende kwartaal slechter zal zijn. Er zijn ook positieve geluiden. Eén op de drie ondernemers heeft vacatures openstaan. Ook het aantal bedrijven dat meer mensen in dienst heeft groeit nog, al gaat die groei minder hard.

De Economische Barometer maakt duidelijk dat alle sectoren een stap terug doen ten opzichte van het vorige kwartaal. Echter, vooral veel bouwgerelateerde bedrijven zijn in zwaar weer terecht gekomen. Opvallend is verder dat de sectoren machinebouw en metaalwaren beduidend minder goed presteren dan een kwartaal geleden.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren