Zoeken

Eerste diploma’s mbo vakopleiding monteur metalen gevels en daken uitgereikt

Aan 12 trotse leerlingen van het ROC Midden Nederland is gisteren het diploma uitgereikt van de mbo vakopleiding monteur metalen gevels en daken. Deze eerste lichting leerlingen startte in 2011 met de opleiding die op de dagelijkse praktijk is geënt en een baangarantie kent. De opleiding is ontwikkeld door Dumebo DWS, branchevereniging voor metalen gevels en daken.

De opleiding borgt het vakmanschap, levert een meerwaarde op voor werkgever, werknemer en opdrachtgever en speelt in op vakkennis over de systemen van toeleveranciers en op innovaties”, zei Ron den Toom, branchemanager Dumebo DWS tijdens de diploma uitreiking “Goed opgeleide medewerkers met kennis van zaken die beschikken over de juiste vaardigheden zijn een must om faalkosten te verminderen. Ook de Kwaliteitsrichtlijn Metalen Gevels en Daken vereist echte vakkennis. Deze opleiding biedt de werknemers dat.”

Opleidingsprogramma

De opleiding is erkend door Kenteq/Fundeon waarmee deze in de bouwkolom verankerd is en de deelnemer aan het einde het officiële mbo-diploma verwerft. Instroom voor deze opleiding is minimaal vmbo-niveau. De mbo-vakopleiding wordt volgens het principe ‘werken en leren’, gegeven in samenwerking met het Tech College van het ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Hier bevindt zich ook het eigen praktijkopleidingslokaal. De opleiding duurt circa 1½ jaar in 15 blokweken met een introductieblok waarin ook Basisveiligheid wordt gegeven. De deelnemers verwerven de benodigde vakkennis zowel in theorie als praktijk in lesmodules als materiaalkunde, tekening lezen, maatvoeringen, binnendoosconstructies, speciale gevels, bouwfysica (warmte-isolatie en vochthuishouding), statica (sterkte, stijfheid en stabiliteit), water- en winddichtheid en veiligheid op de bouwplaats. Alles is vervat in twee lesboeken, die later die later ook als naslagwerk gebruikt kunnen worden.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren