Zoeken

Eerste VIBE-certificaten uitgereikt aan VSB-leden

Met de uitreiking van de eerste VIBE-certificaten aan Hertel, Van der Panne Steigerbouw en Limburgs Steigerbouw- en Bouwbedrijf heeft de Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven het VIBE pilot-project afgerond. VIBE staat voor Veiligheid In Beweging door inzet van branche/bedrijfsfacilitators.

Als onderdeel van het project, een co-productie van de VSB en VeiligheidNL, werden Hans Huysen van TACKnowledge en Peter Rijfkogel van Artros Healthfocus opgeleid tot VIBE-facilitator voor VSB. Met deze getrainde experts op het gebied van het beïnvloeden van gedrag en cultuur, kan de implementatie van de VIBE-aanpak bij andere VSB-leden nu worden begeleid.

VIBE is een door VeiligheidNL ontwikkelde aanpak voor branches en bedrijven. VSB neemt actief deel aan VIBE en leden kunnen dan ook aan de slag om gezond en veilig gedrag op de werkvloer te stimuleren en veilig te werken. Daarbij krijgen zij de hulp van de VIBE-facilitators. Zij zijn vertrouwd met de VIBE-aanpak en beschikken over handvatten op het gebied van faciliteren, presenteren, actief luisteren, feedback geven, overtuigen, stimuleren en omgaan met weerstand.

De VIBE-expert zorgt er samen met het bedrijf voor dat de VIBE-aanpak wordt geïmplementeerd. Vanuit het bedrijf werkt een VIBE-team met werknemers uit verschillende lagen van het bedrijf. Dit team gaat onder begeleiding van de facilitator zelf aan de slag met veilig en gezond werken. Daarbij maken ze gebruik van de tools die de VIBE-aanpak aanreikt.

De VIBE-facilitator zorgt voor een breed bewustzijn: van management en KAM-coördinator tot VIBE-team. Daarnaast signaleert de facilitator wat er aan de hand is rondom veilig en gezond werken, activeert en stimuleert en reikt tools aan om de gestelde doelen te bereiken. Zo raakt gezond en veilig werken verankerd binnen het bedrijf en in de bedrijfscultuur.

VIBE is één van de vele initiatieven die de VSB ontplooit om gezond en veilig werken bij bedrijven te stimuleren. De breed georiënteerde achterban van de VSB streeft daarbij één gemeenschappelijk doel na: het bieden van een veilige werkplek op hoogte. Verdeeld in drie secties van montagebedrijven, fabrikanten, leveranciers en verhuurbedrijven, wordt het complete scala van arbeidsmiddelen en producten vertegenwoordigd. Van stalen steigers, rolsteigers, ladders, trappen, hefsteigers, bouwliften, hoogwerkers, hangbruginstallaties, betonbekistingen, ondersteuningsconstructies en gevelonderhoudsinstallaties.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren