Zoeken

Eindelijk zonnepanelen op White House

Er liggen eindelijk zonnepanelen op het dak van het onderkomen van de Amerikaanse President Barack Obama. Onlangs werden de panelen geïnstalleerd op het Witte Huis, zo melden Amerikaanse media. Het duurde even voordat de panelen ook daadwerkelijk op het dak kwamen te liggen. Al in 2010 maakte Obama bekend zonnepanelen te willen installeren nadat een andere Amerikaanse Ronald Reagan panelen in de jaren ’80 liet verwijderen.

Toch duurde het nog tot eind 2013 voordat de installatiewerkzaamheden begonnen. Naast het Witte Huis heeft Obama ook panelen laten installeren op zijn eigen huis. Hoeveel panelen er precies werden geïnstalleerd of hoeveel ze kostten werd niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het systeem een vermogen heeft van 6,3 kilowatt. Ter vergelijking, de installatie die het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam aanbrengt is bijna 25 keer groter.

BRON: Groene Courant

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren