Zoeken

Elco Brinkman: “Doe nou eens niet zo moeilijk”

Er ligt bij verschillende overheden in totaal 1 miljard euro op de plank. “Dat geld moet ingezet worden voor het doel waarvoor het gereserveerd is. En liefst zo snel mogelijk” zei Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, vandaag op BNR.

Elco Brinkman gaf tijdens BNR Ochtendspits aan dat ‘we moeten ophouden met onnodig moeilijk doen’. “Er is gewoon veel geld beschikbaar, samen ongeveer een miljard euro bij de Rijksoverheid. Dat geld heeft zelfs ook al een duidelijke bestemming, maar blijft om onduidelijke redenen op de plank liggen. Die bestuurlijke traagheid kost de bouw- en infrasector 8000 banen werk. En in de sectoren die direct verbonden zijn met ons nog eens 4000 banen. Dus, we hebben 12.000 onnodig werklozen en we voldoen niet aan maatschappelijke vragen, terwijl het geld er op papier wél is! Provincies hebben uit de verkoop van energiecentrales ook nog eenzelfde bedrag op de plank liggen, dus daarom zeg ik nu: laten we ophouden met treuzelen en laten we een aantal essentiële zaken nu gewoon oppakken.”

Lees hier verder.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren