Zoeken

Energielabel-uitspraak impuls voor energiebesparing

Ook in ons land moeten er voortaan boetes worden opgelegd als een energielabel ontbreekt bij overdracht van een gebouw of woning. Tot die conclusie komt de Raad van State naar aanleiding van een adviesaanvraag van minister Spies (Binnenlandse Zaken). Brancheorganisatie UNETO-VNI verwelkomt de uitspraak. De installateursvereniging verwacht dat het energiebewustzijn dankzij een verplicht energielabel fors zal toenemen. Hierdoor gaan woning- en gebouwbezitters de komende jaren op grote schaal energiebesparende maatregelen nemen, waardoor de CO2-uitstoot drastisch wordt teruggedrongen.

Eerder dit jaar zagen de VVD en het CDA niets in de boetes die minister Spies vanaf volgend jaar wil opleggen bij het ontbreken van een energielabel. De partijen vonden bovendien dat eigenaren van gebouwen zelf energielabels zouden kunnen opstellen aan de hand van het bouwjaar, de gebruikersoppervlakte en de oorspronkelijke bouwtechnische eisen.

Lees hier verder.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren