Zoeken

Erasmus MC is de Dakheld van 2017

De organisatie van de Rotterdamse Dakendagen reikte vrijdagmiddag 9 juni de Dakheld uit aan de daktuinen van het Erasmus MC. De Dakheld is de prijs voor een persoon of instelling die het meest innovatief, verrassend en op een duurzame wijze heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het daklandschap in Nederland.

Het Erasmus MC ontvangt de Dakheld voor het initiatief om twee grote daktuinen aan te leggen voor patiënten, medewerkers en bezoekers. In de nieuwbouw van het Erasmus MC, ontworpen door EGM Architecten, gaat veel aandacht uit naar de zogeheten healing environment. De daktuinen, een ontwerp van Juurlink + Geluk landschapsarchitecten, geven daar verdere invulling aan.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een groene omgeving of uitzicht op natuur een positief effect heeft op het herstel van patiënten. Dat positieve effect zal, als de tuinen in de loop van 2018 in gebruik zijn genomen, ook verder wetenschappelijk worden onderzocht.

Bijzonder aan de daken van het Erasmus MC is dat deze ook toegankelijk zijn voor patiënten 

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren