Zoeken

Erik Bijl nieuwe algemeen directeur Libra Energy.

Per 1 april 2019 zal Erik Bijl bij Libra de rol overnemen van scheidend C.E.O. Jan Joosten. Erik Bijl is een goede bekende in de zonne-energiemarkt. De afgelopen 5 jaar was hij actief bij Vereniging Eigen Huis en heeft in samenwerking met verschillende stakeholders zeer succesvol vele zonne-energieprojecten geïnitieerd en gerealiseerd voor de leden. Voor de V.E.H. periode heeft Erik ruime ervaring op gedaan in de energiemarkt vanuit Engie, Essent en Wingas.

Libra Energy is groot gegroeid in de onstuimige PV markt, vaak tegen de verdrukking in. De laatste jaren heeft de branche mede dankzij klimaatbeleid, klimaatbewustzijn en prijsontwikkeling een sterke groei doorgemaakt. Met een marktaandeel van ca. 12% is Libra Energy marktleider in de Nederlandse markt.

Jan Joosten zal na een sabbatical betrokken zal blijven als Senior Partner en aandeelhouder. Ook zal de huidige C.F.O., Jeroen Bogaers uit zijn actieve rol terugtreden. Jeroen en Jan zijn in 2007 samen het avontuur met Libra Energy gestart en hebben het bedrijf binnen 12 jaar in nauwe samenwerking Bart van den Bosch en een goed team gedreven collega’s een stevige vaste plek weten te geven in de top 5 van Europese distributeurs.

In 2017 verwierf de Rensa Family Company uit Didam het meerderheidsbelang in Libra Energy International BV en daarmee in Libra Energy BV en Libra Cleantech Projects BV. Libra heeft zich in de laatste twee jaar tot een sterke schakel in dit familieconcern ontwikkeld.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren