Zoeken

Esdec bereikt met montage zonnepanelen 1 GigaWattpiek aan zonne-energievermogen

Inmiddels zijn meer dan 4 miljoen zonnepanelen bevestigd met de montagesystemen van Esdec. Een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. De levering van het montagesysteem Flatfix Fusion voor een Nederlands project ter grootte van 2,2 Mw leidde tot het behalen van 1 GigaWattpiek. Esdec maakt met dit innovatieve montagesysteem als eerste en enige in de markt gebruik van ‘thermische ontkoppeling’, een techniek die ervoor zorgt dat de thermische werking van het gebouw niet wordt doorgegeven aan het zonnepanelensysteem en vice versa, hetgeen beschadiging aan het dak voorkomt.

Stijn Vos, algemeen directeur van Esdec, is verheugd over de mijlpaal. “Met de installatie van deze 4miljoenzonnepanelen leveren we een bijdrage aan een flinke besparing op de energierekening van heel wat Nederlandse bedrijven en huishoudens. Het betekent een vermindering van 533 ton aan CO2 uitstoot. We zijn er trots op hierdoor, samen met onze partners, mee te bouwen aan een duurzame toekomst. Onze verwachting is dat dit het begin is van een sterk doorzettende ontwikkeling.”

Het FlatFix Fusion systeem is een revolutionair, lichtgewicht montagesysteem voor zonnepanelen op platte daken. Met dit systeem gaat het monteren drie keer sneller dan de installatie met behulp van andere bestaande montagesystemen. Sinds de lancering van het systeem in 2014 heeft FlatFix Fusion een enorme vlucht genomen, stelt Vos. “Het is zeer geschikt voor grote projecten met platte daken. De snelheid van installatie in combinatie met de lage dakbelasting en de thermische ontkoppeling maken FlatFix Fusion tot koploper in de markt. De zogenaamde klik-koppelingen zorgen ervoor dat de thermische werking van het gebouw niet wordt doorgegeven aan het PV-systeem en vice versa. Dit voorkomt beschadigingen aan het PV-systeem of aan de dakhuid.”

Naast een montagesysteem voor platte daken heeft Esdec ook een montagesysteem voor schuine daken, ClickFit genaamd. Met dit haak-klik systeem heeft het bedrijf reeds een marktleidende positie op de Nederlandse woningmarkt. Op beide producten geeft Esdec 20 jaar garantie.

*Wattpiek (Wp) is een meeteenheid om bij fotovoltaïsche cellen (zonnecel of zonnepaneel) het elektrisch vermogen aan te geven, gemeten onder standaardomstandigheden (STC, Standard Test Conditions). Deze omstandigheden zijn:

  • sterkte van de invallende zonnestralen: een flux elektro-magnetische straling met een vermogen van 1000 W/m²

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren