Zoeken

Essent wil asbestdaken vervangen door tienduizenden zonnepanelen

Energiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.

Essent financiert de vervanging van het dak en de installatie van de zonnepanelen. In ruil hiervoor ontvangt het concern wel twintig jaar lang gratis de groene stroom van het dak.

Op de zonnepanelen zit een garantie van 25 jaar. De agrariƫr ontvangt dus de stroom van de laatste vijf jaar, hoewel het rendement van de panelen na twintig jaar wel 20 procent afneemt.

Op alle Nederlandse asbestdaken die vervangen moeten worden, kunnen in totaal zeventien miljoen zonnepanelen worden geplaatst. Die zonnepanelen samen zouden net zo veel stroom produceren als 1,6 miljoen huishoudens jaarlijks verbruiken.

Lees hier verder.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren