Zoeken

Esthetisch en energiebesparend: de zonnedakpan

Zonnepanelen zijn een goede investering en steeds meer mensen kiezen ervoor om ze op hun dak te laten plaatsen. In ons artikel over de technische ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen las je eerder al over de nieuwste technieken om zonne-energie op te wekken. Hier lees je meer over de toepassing van keramische zonnedakpannen, die er niet alleen voor zorgen dat je op de energierekening bespaart, maar ook nog eens erg fraai staan op je woning.

Een slimme toepassing van zonnecellen

Keramische zonnedakpannen zijn gemaakt van flexibele PV-cellen die op gebogen vlakken kunnen worden gebruikt. Zo kunnen ze op een traditionele keramische dakpan worden toegepast. Dit is esthetisch gezien veel mooier dan platen met zonnecellen op je dak, zoals de oorspronkelijke zonnepanelen. Doordat de juiste technologie is toegepast bij de vervaardiging van de dakpannen, wekken ze zoveel mogelijk energie per dakpan op, onafhankelijk van hoeveel licht er op de andere dakpannen terechtkomt. Zo leveren de keramische zonnedakpannen zelfs een hoger rendement op dan reguliere zonnepanelen. Hierbij zijn de panelen wel aan elkaar geschakeld en is het rendement van een paneel afhankelijk van dat van andere panelen.

Zonnedakpannen die passen bij jouw woning

Zonnedakpannen kunnen op iedere dakvorm worden toegepast door de hoeken en randen van het dak met reguliere dakpannen op te vullen. Zo kan er gekozen worden voor een systeem op maat met een rendement dat bij jouw woning past. Bovendien is er voor elke woning een bijpassende zonnedakpan, van strak en modern tot traditioneel en karakteristiek.

Keramische zonnepannen zijn nauwelijks te onderscheiden van de gewone dakpan. Ze kunnen bij nieuwbouwwoningen worden aangebracht, maar ook tijdens renovaties. En zelfs op veel monumenten kan de keramische zonnedakpan gewoon worden aangebracht. Ze zijn er in de kleuren zwart met of zonder glans en rood. Ook wanneer je al zonnepanelen hebt, hoef je geen andere omvormer aan te schaffen: keramische zonnedakpannen kunnen gewoon op dezelfde omvormers worden aangesloten als reguliere zonnepanelen.

Besparen op zonnedakpannen op je dak

Een dak met zonnedakpannen kun je al in 20 jaar terugverdienen. Je hebt dan niet alleen het zonne-energiesysteem, maar ook de dakpannen terugverdiend. In het geval van nieuwbouw of wanneer je verouderde dakpannen vervangen moeten worden, bespaar je dus op de aanschaf van je dakpannen. Ook door het laten vervangen van je huidige dak door een dak met keramische zonnepannen te combineren met het isoleren van je dak, kun je besparen en gebruik je de opgewekte energie nog zuiniger.

Wil je nog meer besparen met zonnedakpannen? Informeer dan bij de belastingdienst of je de btw die je betaalt over de aanschaf van de zonnedakpannen kunt terugvragen. Wanneer je zonne-energie opwekt kun je hier namelijk voor in aanmerking komen. Daarnaast kun je met de online energievergelijker verschillende energiecontracten vergelijken om zo de laagste prijs voor je energie te betalen. Door gunstige voorwaarden zoals de terugleververgoeding of de salderingsregeling, kun je met de energievergelijker nog meer uit je keramische zonnedakpannen halen.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren