Zoeken

Eurofast viert haar 45-jarig jubileum

Eurofast viert haar 45­jarig jubileum! Het van origine familiebedrijf Van Roij Fasteners heeft een ware transformatie ondergaan tot de organisatie, die we vandaag de dag kennen als dé specialist in bevestigingsoplossingen. Wat ooit begon als eenmanszaak voor klemfittingen, is uitgegroeid tot multinational voor het mechanisch bevestigen van de gebouwschil in Europa.

Op 1 april 2022 bestond Eurofast 45 jaar. De fabrikant van het toonaangevende merk Eurofast® en full­service tech­ nisch adviesbureau voor het mechanisch bevestigen van de gebouwschil werd in 1977 opgericht door slechts één man met een ambitieus plan. De heer Van Roy sr., een door en door vertegenwoordiger, zag mogelijkheden in een unieke klemfitting voor cv­ en installatietechniek.

Hij had het lef buiten de gebaande paden te treden om nieuwe wegen te ontdekken. Niemand had kunnen bevroe­ den dat deze eenmanszaak uit zou groeien tot de Eurofast Group zoals we die vandaag kennen.

VAN SLAAPKAMER NAAR BEDRIJFSPAND

De onderneming begon vanuit huis aan de Beatrixstraat te Bakel. Het kantoor bevond zich in de slaapkamer en de garage diende als magazijn voor de diverse materialen op het gebied van verbindings­ en bevestigingstechniek. Hoofdproduct waren klemkoppelingen en met als aanvul­ ling op dit bescheiden assortiment metalen drukverdeel­ plaatjes en daarna de hiervoor bijbehorende schroeven.

SERVICE VOOROP

Al snel werden de slaapkamer en de garage te klein en in 1980 vond de éérste verhuizing plaats naar Deurne. Door ruimtegebrek werd er tien jaar later een kavel van circa 5.000 m2 gekocht aan de Jan Tooropstraat, waar een nieuw modern gebouw met drie hallen en vijftien kantoren gebouwd werden. Later zijn daar nog eens twee hallen aan toegevoegd. De basis van het succes bestond uit eigenschappen die het bedrijf nu nog typeren: een klein enthousiast team dat met hart en ziel werkt om de klant zo goed en zo snel mogelijk te helpen. Niets was te veel en het team stond altijd klaar voor de klant en elkaar. Het huidige pand van Eurofast aan de Jan Tooropstraat in Deurne.

FOCUS OP BEVESTIGINGSMIDDELEN

Vanaf het jaar 2000 kwam de complete focus van activi­ teiten van Eurofast te liggen op bevestigingsmiddelen. Dit resulteerde in de keuze voor het afstoten van alle niet­ gerelateerde activiteiten. Met de oprichting van Eurofast Hungary voor de Oost­Europese markt werd ook de eerste stap naar buitenlandse expansie gemaakt. In de jaren daarna is de organisatie tevens uitgebreid met de eigen productie van kunststof tules.

Met de focus op bevestigingsmiddelen werd een nieuwe merknaam geïntroduceerd voor het assortiment van Van Roij Fasteners: Eurofast®. Deze merknaam weerspiegelt de activiteiten en ambities van de organisatie, en natuurlijk van de producten. Het staat voor mechanische bevesti­ gingssystemen (fasteners) voor plat dak en dak en wand, met de focus op de Europese markt. Sinds een aantal jaren is Eurofast ook de naam van de organisatie.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Nu, 45 jaar later, werken er meer dan 150 Eurofasters verdeeld over zes landen samen met dezelfde visie: Een Europa waarin alle commerciële en industriële gebouwschillen duurzaam mechanisch bevestigd zijn. Met Business Units en divisies in Nederland, Hongarije, Polen, België, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken kunnen we samen ruim 25 Europese landen bedienen. We blijven onszelf verbe­ teren en ontwikkelen en kijken altijd naar mogelijkheden om onze organisatie uit te breiden.

NIEUWBOUW

Het hoofdkantoor van Eurofast en tevens vestiging van Eurofast Netherlands, bevindt zich nu nog op de Jan Tooropstraat in Deurne (Nederland) maar de volgende verhuizing staat al weer gepland. Wederom is Eurofast uit haar jasje gegroeid en is er een pand aangekocht aan de Indumastraat, vlakbij het huidige hoofdkantoor.

Dit gebouw wordt deels gerenoveerd en deels gesloopt en met een gedeelte nieuwbouw zal de nieuwe huisvesting dubbel zo groot worden als het huidige Eurofast Netherlands pand. De volledige ingebruikname zal in de loop van 2023 plaatsvinden. De verschillende afdelingen zoals de hand­ assemblage, machinale assemblage, spuitgietproductie, customer service, quality control, inkoop en logistiek komen dan alle samen in een moderne en inspirerende werkom­ geving, klaar voor de toekomst en klaar om de service te blijven bieden die de markt van het bedrijf gewend is.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren