Zoeken

Evaluatie en herziening Eurocodes van start

De Eurocodes voor het aantonen van constructieve veiligheid (NEN-EN 1990 t/m NEN-EN 1999) bestaan bijna tien jaar. In Nederland worden ze sinds de invoering van Bouwbesluit 2012 toegepast. Nu wordt deze eerste generatie geëvalueerd en herzien. Verwacht wordt dat tegen 2020 een verbeterde, nieuwe generatie, Eurocodes beschikbaar is voor de constructieve praktijk.

De Eurocodes zijn de meest complete en allesomvattende normenserie op het gebied van constructieve veiligheid ter wereld. De serie bestaat uit 58 normen, die in heel Europa van toepassing zijn voor het ontwerp van bouwwerken. In de komende jaren zullen de Eurocodes worden herzien. Aandachtspunten hierbij zijn onder andere: het verbeteren van het gebruiksgemak, het verminderen van het aantal Nationaal Bepaalde Parameters (NDP’s), verdere harmonisatie van ontwerpmethoden en het toevoegen van nieuwe methoden en technieken.

BRON: NEN

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren