Zoeken

Fabrikanten van bitumen dakbanen bundelen krachten

De brancheverenigingen Probasys Benelux en Bitubel fuseren tot één nieuwe vereniging voor de gehele Benelux. Vanaf 1 januari 2019 zijn de belangen van de fabrikanten gebundeld onder de naam ProBitumen Benelux.

De fusie moet leiden tot meer daadkracht onder andere door het delen van kennis. Na een grondige voorbereiding hebben de leden van Probasys Benelux en Bitubel op 26 september van dit jaar besloten definitief samen op te gaan in een nieuwe vereniging met de naam ProBitumen Benelux.

De meeste leden van beide verenigingen zijn al in beide landen actief op het gebied van bitumen dakbanen. Bovendien bleken een aantal leden al bij beide verenigingen lid. De vereniging wordt gevormd door de lokale werkmaatschappijen van De Boer Waterproofing, Icopal, IKO, Derbigum, Soprema en Wédéflex. Deze leden behoren tot de grootste spelers op het gebied van bitumendakbanen en bedienen veruit het grootste deel van de Nederlandse en de Belgische markt.

De huidige directeur van Probasys Benelux, Peter Ligthart, wordt directeur van de nieuwe vereniging. Dirk Theuns is uit de leden gekozen tot voorzitter. ProBitumen Benelux is gevestigd in Rotterdam. Hoewel de vereniging zich richt op meer uniformiteit in de gehele Benelux blijft er nadrukkelijk aandacht voor de lokale verschillen. De slogan ‘Het dak is bitumen’, die voornamelijk door Bitubel werd gebruikt, zal ook in de toekomstige uitingen van ProBitumen worden gebruikt. Probasys Benelux is de branchevereniging van fabrikanten en leveranciers van flexibele bitumendakbanen voor de Nederlandse markt. De vereniging is als Venedak opgericht in 1962. Bitubel is de branchevereniging van Belgische fabrikanten van bitumen dakbanen. Bitubel is opgericht in 1991.

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren