Zoeken

FNV en COC op de bres voor homoacceptatie

"Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) werknemers ervaren nog steeds een onveilige werksfeer op de werkvloer. FNV en COC Nederland gaan daar iets aan doen.

De komende drie jaar gaan FNV en COC samenwerken aan de verbetering van de sociale veiligheid en acceptatie van LHBT’s op het werk. Het project richt zich vooral op het midden- en kleinbedrijf (MKB) en personeel in het lagere kader van grote bedrijven.

Nog in de kast

Het project levert diensten, producten en services op die sociale veiligheid en acceptatie van LHBT op de werkvloer bevorderen. Denk hierbij aan roze netwerken, een aanbeveling in de Stichting van de Arbeid, een training voor MKB-ondernemers over diversiteit en een inclusieve werkvloer.
Uit onderzoek door EIM Panteia, in opdracht van de FNV in 2011, blijkt dat de helft van alle LHBT-medewerkers in het MKB deels of volledig in de kast zit. Daartegenover staat dat slechts 9 procent van de MKB-werkgevers denkt dat er werknemers zijn die hun geaardheid op het werk geheimhouden.

Lees hier verder

Lees hier een column in Roofs over dit onderwerp (pdf).

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren