Zoeken

Fout gebruik individuele valbeveiliging eindigt in ziekenhuisopname en hoge boete

SBD benadrukt op haar website, onder verwijzing naar de toolbox collectief beveiligen, dat aangelijnd werken alleen onder strikte voorwaarden is toegestaan. Hierbij wordt verwezen naar de recente uitkomst van een rechtszaak naar aanleiding van een valongeval uit 2010:

"Onlangs deed de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak inzake een protest tegen een boete van € 8.100. Deze boete werd gegeven naar aanleiding van een valongeval in september 2010, veroorzaakt door onjuist beveiligen. Een werknemer werkte met een valgordel op het dak van een fabrieksgebouw, maar zakte erdoorheen en liep letsel op. De werkgever was van mening dat hij zich – door de medewerker een valstopapparaat te laten gebruiken – voldoende had ingespannen om valgevaar te voorkomen. Het apparaat was echter bevestigd aan een ankerpunt op een rotte houten gording. De Afdeling bestuursrechtspraak oordeelde dat de werkgever nalatig was geweest. Hij had geen nadere risico-inventarisatie uitgevoerd om aantoonbaar te maken dat de gekozen techniek minstens even veilig zou zijn als collectieve beveiliging."

Lees hier verder.

Triflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren