Zoeken

Fusie IKOB-BKB en SKG

Na een aantal maanden intensieve samenwerking is de fusie tussen onderzoeks- en certificatie-instelling IKOB-BKB en certificatie- en keuringsinstituut SKG een feit. Op 10 juli jl. tekenden Carel de Reus, voorzitter IKOB-BKB, en Albert Zegelaar, voorzitter SKG, de fusieovereenkomst onder het toeziend oog van de notaris. Het bedrijf zal verdergaan onder de naam SKG-IKOB. De fusie heeft geen gevolgen voor de arbeidsplaatsen.

De bestaande merknamen, SKG, IKOB-BKB, SKW en Keurhuis Nederland blijven gehandhaafd. Voorlopig opereert het bedrijf nog vanuit twee locaties, Houten en Wageningen. De intentie is om vanaf 2015 een gezamenlijke huisvesting centraal in Nederland te betrekken. Jack de Leeuw wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen van SKG-IKOB en de directeuren van de oorspronkelijke bedrijven, Bastiaan Benz en Olaf van Panhuys, worden beiden directeur/bestuurder van de vennootschap.

IKOB-BKB en SKG zijn beide gezaghebbende certificatie-instellingen in de bouw en verbreden en verdiepen met deze fusie hun dienstenpakket. Zo zal de nieuwe organisatie totaalconcepten gaan ontwikkelen op het gebied van certificatie en beproeving van de gehele gebouwschil en de gebouwde omgeving. Bovendien kan SKG-IKOB door de expertises van beide organisaties te bundelen sneller innoveren en zodoende inspelen op actuele maatschappelijke thema’s.
SKG is al meer dan 35 jaar als certificatie- en keuringsinstituut, opgericht door de industrie zelf, dé partner om de prestaties en de veiligheid van industriële producten voor de gebouwschil duurzaam te borgen. SKG is o.a. bekend van het SKG-huisje met de sterrenclassificatie.

IKOB-BKB, ontstaan vanuit de industrie en het vroegere Bouwcentrum, heeft ruim 50 jaar ervaring als onderzoeks- en certificatie-instelling, gespecialiseerd op het gebied van bouwmaterialen, bouwprocessen en, onder de noemer van SKW Certificatie, (volks)huisvesting. IKOB-BKB biedt een compleet dienstenpakket aan op het gebied van kwaliteitszorg voor de gehele bouwkolom.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren