Zoeken

Geautomatiseerde zonwering zorgt voor optimaal binnenklimaat

De VELUX Groep heeft een nieuw, op sensoren gebaseerd geautomatiseerd besturingssysteem ontwikkeld. Het VELUX ACTIVE climate control systeem automatiseert de werking van alle io-homecontrol® zonweringproducten in een gebouw aan de hand van de zonnestraling en de buitentemperatuur. Dit optimaliseert zowel het energieverbruik als het thermische comfort.

VELUX ACTIVE climate control zorgt door een automatische besturing van rolluiken, buitenzonweringen en raamdecoratie het hele jaar door voor een optimaal energieverbruik en thermisch comfort. In tegenstelling tot andere producten in de markt die alleen werken tijdens het stookseizoen, werkt het systeem zowel in de winter als in de zomer. Het systeem reduceert de energiebehoefte voor verwarmen in het stookseizoen en voor koeling in de warmere maanden. Daarnaast optimaliseert het systeem de energieprestaties in de lente en de herfst, wanneer grotere temperatuurverschillen vaker voorkomen.

Uit onderzoek van TNO blijkt dat automatisch geregelde buitenzonwering een energiebesparing van wel 7,5 procent kan opleveren, omdat de zonwering al naar beneden gaat voordat de binnentemperatuur te ver is gestegen. Wanneer gebruik wordt gemaakt van een geautomatiseerd systeem voor ventilatie en zonwering, zorgt dit voor een nog efficiënter energiegebruik.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren