Zoeken

German Design Award 2021 voor Diamantbeurs, Capital C Amsterdam

De Diamantbeurs, Capital C Amsterdam is onderscheiden met een German Design Award 2021, één van de meeste prestigieuze architectuur- en designprijzen. Het rijksmonument uit 1911 heeft na een ingrijpende renovatie naar een ontwerp van architectenbureau ZJA in samenwerking met Heyligers design + projects haar oorspronkelijke grandeur weer terug. Als een diamant schittert op het dak de High Light, een moderne en karakteristieke koepel van staal en glas. Als Capital C herboren, maakt het rijksmonument weer essentieel onderdeel uit van Amsterdam als centrum van de creatieve industrie.

Monument verschijnt in volle glorie

Het ontwerp van ZJA voor de Diamantbeurs, Capital C realiseert een paar ingrijpende veranderingen aan het gebouw. Een groot en opmerkelijk monument dat in verval geraakt was verschijnt opnieuw in volle glorie. Op het dak zijn twee markante torens, de originele dakrand en de timpanen uit het oorspronkelijke ontwerp van Gerrit van Arkel in ere hersteld. Tegeltableaus werden opnieuw gemaakt op basis van oude tekeningen en foto’s en de ingang werd teruggebracht naar haar oorspronkelijke plaats. Het rijksmonument heeft haar sierlijke Art Nouveau contouren weer terug en op het dak schittert de High Light als een nieuw sieraad voor de stad.

Jury German Design Council

De vakjury van de German Design Council: “De glazen koepel die bijna het hele dakoppervlak beslaat, zorgt voor een spannend contrast met de historische architectuur van het bestaande gebouw en brengt het gebouw op een vrij spectaculaire manier in het heden.”

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren