Zoeken

Ginkel Groep wint Optigrüns zoektocht naar hèt dakbegroeningsproject van de afgelopen 25 jaar

Op 11 juni tijdens een online event op YouTube won Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal de door Optigrün uitgeschreven zoektocht naar ‘hèt dakbegroeningsproject van de afgelopen kwart eeuw’. Een wedstrijd ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Optigrün in Nederland. Ginkel Groep won na een online stemming met een dakmoestuin op de Danzigerkade in Amsterdam. Tweede en derde plaats waren er voor Farwick Groenspecialisten uit Enschede met een intensieve daktuin bij project Intermeco in Doetinchem en Binder Groenprojecten uit Poortugaal met een groendak op het hoofdkantoor BP Raffinaderij in Rotterdam. “Ik ben vooral blij met de grote diversiteit van de drie genomineerden,” zei winnaar Wim van Ginkel. “Zo kan je zien hoever we zijn gekomen met dakbegroening in de afgelopen 25 jaar.”

Tijdens een feestelijk event op YouTube ontving gelegenheidpresentator Emile van Rinsum (directeur Rotterdams Milieucentrum) de jubilerende directeur van Optigrün Benelux Henk Vlijm en diverse gasten aan tafel waar thema’s als water, biodiversiteit en energie werden behandeld. “We moeten nu aan biodiversiteit in de stad gaan werken, het is vijf voor 12, een grijs dak in de stad kan echt niet meer.”, aldus Gert-Jan Koopman, projectadviseur bij HEEM. “Kijk dicht om je heen, er is zoveel wat je kan bereiken op het gebied van duurzaamheid. Denk aan water, denk aan warmte.” bepleitte Antoon Vreeker die niet alleen zijn huis verduurzaamde maar ook warmte levert aan een buurtcommunity en aan zijn bedrijf. Volgens waterspecialist Sander Habing heeft er de laatste jaren al een grote ontwikkeling plaatsgevonden op het gebied van waterberging in de stad. “Een dak is heel technisch dus daar kun je veel elementen samenvoegen. Energie, biodiversiteit, waterberging: het kan daar allemaal. Dat is anders dan in landelijk gebied.”

Het event is terug te kijken via: https://www.youtube.com/watch?v=Sj0NjTcm9hI

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren