Zoeken

Groendak Niverplast wint internationale prijs

Op het Optigrün Greenroof Congres in München heeft de Koninklijke Ginkel Groep de eerste prijs gewonnen bij de verkiezing van ‘groendak van het jaar’.

Uit in totaal ruim 100 inzendingen werd door de vakjury een hotlist gekozen van 10 projecten uit heel Europa. In de uiteindelijke stemronde wist de Koninklijke Ginkel Groep er vandoor te gaan met de eerste prijs voor het groendak van de nieuwbouw van Niverplast in Nijverdal. Tijdens de voorselectie sprak de jury haar waardering uit voor de moeilijkheidsgraad van dit project en de vaktechnische oplossingen die op maat zijn toegepast.

In de voorbereiding van het werk zaten de nodige uitdagingen. Adviseur Walter van de Werken van de Koninklijke Ginkel Groep: ‘na diverse berekeningen in afschuifsimulatieprogramma’s werd ons al snel duidelijk dat een dergelijk dak met 52 graden verlopende helling niet zomaar even met een standaard systeem voor hellende daken uitgevoerd kon worden. De moeilijkheidsgraad zat hem vooral in hoe en waar de afschuifkrachten naar toegaan en hoe deze op te vangen zonder dat het groendak in zijn geheel gaat afglijden. Daarnaast moest er rekening mee gehouden hoe de afschuifkrachten waren bij volledige verzadiging. De eigenschappen van het substraat veranderen daardoor en kan het geheel eerder gaan schuiven’.

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren