Zoeken

Grote brand bij Derbigum

Gisteren, 8 juli 2015, heeft een zware brand gewoed in Perwez, in de Belgische provincie Waals-Brabant. Zwarte rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien. De brand brak uit op de site van dakbedekkingfabrikant Derbigum. De productiezone van het bedrijf bleef gevrijwaard van de vuurhaard, maar de opslagloodsen met zo’n 3.500 ton dakbedekking zijn er wel aan ten prooi gevallen. Aanpalende gebouwen en een naburige crèche zijn ontruimd. De kinderen zijn naar het gemeentelijk kinderopvanghuis gebracht, aldus waarnemend burgemeester Carl Cambron. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer vraagt de omwonenden wel om ramen en deuren gesloten te houden.

BRON: De Standaard

Zie hier de beelden van VTM.

UPDATE 10 juli 2015: Voor de Nederlandse markt heeft de brand volgens een woordvoerder van Derbigum geen gevolgen. De productielocatie is niet getroffen en de productiecapaciteit wordt momenteel optimaal benut om ervoor te zorgen dat alle (internationale) klanten op tijd kunnen worden beleverd. Mede vanwege de vakantieperiode heeft men er alle vertrouwen in dat dit zal lukken. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog. De omvang van de schade moet nog worden vastgesteld. Deze gegevens zullen later bekend worden gemaakt.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren