Zoeken

Hartenkreet VEH aan Kamer: private kwaliteitsborging, doe het niet!

De oproep die Vereniging Eigen Huis vandaag aan de Tweede Kamer doet over het wetsvoorstel Kwaliteitsborging in de bouw is hartgrondig en kort: doe het niet! Het doordrukken van het nieuwe stelsel leidt naar de stellige verwachting van Vereniging Eigen Huis tot grote nadelen voor de bouwconsument. Die gaat meer betalen voor zijn nieuwbouwhuis terwijl de kwaliteit minder geborgd wordt. Ervaringen opgedaan met pilotprojecten zijn dermate desastreus, dat niet alleen de bouwkwaliteit, maar ook de wetgevingskwaliteit in het geding is.

Aanstaande donderdag 16 februari praat de Tweede Kamer opnieuw over het wetsvoorstel Kwaliteitsborging. In het voorgestelde wetsvoorstel wordt het toezicht op de bouwkwaliteit van nieuwbouw niet langer aan de overheid maar aan private partijen overgelaten.

Kijk naar de brokken die het nu al oplevert

Experimenten met dit nieuwe stelsel zijn tot nu toe mislukt. In Den Haag waren de ervaringen dusdanig slecht, dat wethouder Wijsmuller, blijkens zijn brief aan de gemeenteraad van 17 januari, zelfs juridisch advies heeft ingewonnen om de pilot daar per direct te kunnen stoppen.

Laat de wal het schip niet keren

Verantwoorde invoering van zo'n grote stelselwijziging is volgens Vereniging Eigen Huis alleen denkbaar 

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren