Zoeken

Hertalan EPDM daksystemen gecertificeerd door DUBOkeur

Onlangs ontving Hertalan Rubber Products het Nederlandse DUBOkeur voor haar EPDM daksystemen. Een belangrijke erkenning van de duurzame eigenschappen van Hertalan EPDM rubberfolie. Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) beoordeelt als onafhankelijk kennisinstituut de milieu-impact van een bouwproduct over zijn gehele levenscyclus op basis van 17 (milieu)aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het afval. Alleen de bouwproducten die milieutechnisch het best scoren komen in aanmerking voor het DUBOkeur.

“In een tijd waarbij het onderscheiden in duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kan het DUBOkeur een helder en wetenschappelijke onderbouwing vormen voor het op de markt zetten van een milieuvriendelijk product”, aldus de NIBE. “Een product komt alleen in aanmerking voor het DUBOkeur als het in de milieuklasse 1 of 2 valt. Hierdoor is het DUBOkeur uitsluitend bestemd voor de echt duurzame producten”.

Hertalan geeft aan trots te zijn op het ontvangen duurzaamheidskeurmerk DUBOkeur. Het was natuurlijk al langer bekend dat EPDM dakbedekking de laagste milieubelasting heeft ten opzichte van de andere dakbedekkingsmaterialen. Nu is er eindelijk een keurmerk dat officieel bevestigt dat Hertalan EPDM dakbedekking tot de meest milieuvriendelijke producten behoort binnen de toepassing “Dakbedekking plat dak”.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren