Zoeken

Herziening norm vochtbeheersing in gebouwen

De normcommissie 'Vochtbeheersing in gebouwen' heeft NEN 2778:1991+A4:2011 herzien om de beoordeling van hellende daken met pannen mogelijk te maken. Ontwerp NEN 2278 is nu ter kritiek gepubliceerd.

Tot nu toe was het niet mogelijk om de waterdichtheid van hellende daken met een drukvereffenende laag te beoordelen. Omdat dit wel een veel voorkomende constructie is heeft de normcommissie hier een beoordelingsmethode voor ontwikkeld. In Ontwerp NEN 2778:2014 is de oorspronkelijke norm uit 1991 samengevoegd met het wijzigingsblad A4:2011.

Commentaar

De normcommissie 'Vochtbeheersing in gebouwen' heeft het normontwerp van NEN 2778 ter kritiek gepubliceerd en nodigt belanghebbenden uit commentaar te leveren via www.normontwerpen.nen.nl. Commentaar indienen is mogelijk tot 15 november as.

Voor wie

De norm is vooral van belang voor fabrikanten van bouwproducten voor de buitenschil van gebouwen, zoals daken, muren, ramen en deuren.

BRON: NEN

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren