Zoeken

Het dak als energiecentrale van de toekomst

Afgelopen jaren zijn de energie-eisen door de overheid drastisch aangescherpt. Er is vanuit de woningbouw behoefte ontstaan om naast energie te besparen ook energie op te wekken, bijvoorbeeld via het dak met PV-panelen. Kingspan Unidek en SCX Solar bundelden hun kennis en kunde en ontwikkelden een uniek prefab dakelement dat dakisolatie en energieopwekking combineert tot één PV-dakoplossing: Unidek SolarPower.

Het Lente-akkoord heeft als doelstelling 50% energiereductie voor de nieuwbouw in 2015. Om dit te realiseren wordt in 2015 de EPC van praktisch alle gebruiksfuncties waarvoor een EPC geldt aangescherpt en wordt de Rc-waarde voor het dak verhoogd naar 6.0. Door de gestelde energiedoelstellingen van de overheid en daarnaast de stroomprijzen die de afgelopen jaren met ongeveer 7% zijn gestegen, is er behoefte vanuit de woningmarkt ontstaan voor energieopwekkers zoals PV-panelen.

Dakisolatie levert een belangrijke bijdrage aan energiebesparing (ongeveer 30% van de warmte gaat verloren via het dak) en door de combinatie van een goede dakisolatie met een uitstekende luchtdichtheid en het verminderen van koudebruggen wordt een lagere EPC gerealiseerd. Het beperken van de energievraag is de eerste stap van de 

Skytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval februari 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren