Zoeken

HU richt lectoraat duurzame energie op

De transitie naar duurzame energie vormt de komende jaren een grote uitdaging voor Nederland. Voor Hogeschool Utrecht is dit aanleiding om het lectoraat ‘Nieuwe Energie in de Stad’ op te richten.

De hogeschool wil bijdragen aan kennisontwikkeling en kennisdeling met bedrijven en regionale overheidsorganen op het gebied van energie-efficiency en energietransitie. De huidige programmaregisseur van het innovatieprogramma Energiesprong, uitgevoerd door Platform 31, Ivo J. Opstelten, wordt lector van het nieuwe lectoraat. Als boegbeeld van energietransitie in de gebouwde omgeving is hij de specialist bij uitstek die vorm zal geven aan de ambitie van het lectoraat.

Het lectoraat heeft als opdracht om door middel van onderzoek aan onder andere bouw- en ingenieursbedrijven handvatten te bieden bij het meer en meer werken met duurzame energiesystemen in de gebouwde omgeving. Dit is één van de speerpunten van onderzoek van Hogeschool Utrecht (HU). “Het lectoraat zal in het teken staan van verbinding tussen techniek, omgeving en mens”, zegt Opstelten. “De snelle ontwikkelingen op het gebied van energie-efficiency en energietransitie vereisen niet alleen meer kennis over interactie tussen technische systemen onderling. Het lectoraat gaat daarom ook in op de integratie daarvan in het gebouw, uiteraard in overeenstemming met de wensen en het gedrag van de eindgebruikers.”

BRON: Hogeschool Utrecht

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren