Icopal introduceert ‘Het nieuwe branden’
Icopal bv, fabrikant van producten voor de bescherming en afdichting van bouwconstructies, introduceert ‘Het nieuwe branden’. Door gebruik te maken van de gepatenteerde grooves-technologie maakt Icopal energie-efficiënt werken mogelijk. Dit nieuwe branden levert een tijdsbesparing op van 30% en vermindering van het gasverbruik tot 25%. Het reduceert tevens de CO2-uitstoot en kan daarmee bijdragen aan de bedrijfsscore op de CO2-prestatieladder.
Grooves
Icopal voorziet de dakbanen aan de onderzijde van een zeer fijn profiel, ‘grooves’ genaamd, en dekt deze af met een snel smeltende folie. Door deze speciale samenstelling zit tussen het folie en de grooves lucht, waardoor de folie bij verhitting razendsnel wegbrandt. De extra profilering aan de onderkant van de dakrol vergroot de contactoppervlakte met de vlam met wel 40%. De vlam krijgt hierdoor direct toegang tot de grooves, wat zorgt voor een snellere en meer gelijkmatige vervloeiing van het bitumen en daardoor voor een uitstekende en blaasvrije hechting met de ondergrond. Het nieuwe branden zorgt voor een gasbesparing van 25% en vermindert de kans op hittedoorslag. Voor een optimale verwerking zijn de dakrollen te combineren met onderlagen waarbij het folie aan de bovenkant van de onderlaag is aangepast, zodat het nog sneller en makkelijker brandt.
APP-dakrollen
Icopal past de grooves al een aantal jaren in het buitenland toe op SBS-gemodificeerde dakrollen. Dankzij € 1,6 miljoen aan investeringen in de fabriek in Groningen worden de nieuwe dakrollen met grooves in april ook in Nederland geproduceerd. Uniek is dat de grooves technologie nu bij Icopal in Nederland als eerste ter wereld ook op APP-dakrollen toegepast wordt.
Concurrentievoordeel
Icopal zet de nieuwe technologie in voor de productie van alle EshaGum (APP) en EshaFlex (SBS) dakbanen. Deze rollen hebben hun kwaliteit al jarenlang bewezen. Het energie-efficiënte branden verbetert de kwaliteit van het gehele afdichtingproces en zorgt ervoor dat er meer daken in dezelfde tijd kunnen worden bedekt. Door deze snellere verwerking is een tijdsbesparing van wel 30% te halen, zodat deze tijd voor nieuwe projecten ingezet kan worden. Het lagere gasverbruik reduceert tegelijkertijd ook de CO2-uitstoot en kan daarmee bijdragen aan de verbetering van de bedrijfsscore op de CO2-prestatieladder.