Zoeken

Icopal past prijzen aan per maart 2012

Icopal bv verhoogt per 1 maart 2012 de netto prijzen van haar producten met 6 tot 9%. Verdere prijsstijging van grondstoffen, vooral van bitumen, maakt deze prijsverhoging noodzakelijk.

Ook begin 2012 zet de trend van stijgende olieprijzen zich door. Voor Icopal is een verdere prijsstijging van grondstoffen, vooral het direct van olie afgeleide bitumen, het gevolg. Er zijn nog geen tekenen dat de grondstofprijzen zullen dalen. Om producten van constante hoge kwaliteit te kunnen blijven leveren, zal Icopal de gestegen grondstofprijzen moeten verwerken in de netto prijzen van haar producten. De nieuwe prijzen zijn tussen 6 en 9% hoger en gaan in op 1 maart 2012.

Oorzaken stijgende grondstofprijzen

De volgende actuele ontwikkelingen in de wereld dragen bij aan het stijgen van de prijzen van olie en het aan oliegerelateerde bitumen.

  • Verminderde toevoer van ruwe olie uit Libië en het verbod van de Europese Unie op de invoer van olie uit Iran.
  • Het recente faillissement van Petroplus (met meerdere raffinaderijen in Europa) draagt bij aan schaarste op de bitumenmarkt.
  • Toenemende vraag naar olie door de economische groei van landen zoals China en India en van Noord-Amerika.

Icopal heeft haar afnemers geïnformeerd over de aankomende prijsverhoging. De producent zet zich in om consequenties van de gestegen grondstofprijzen tot een minimum te beperken.

Skytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval februari 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren