Zoeken

ING: renovatie stabiel, nieuwbouw krimpt

De productie in de bouw krimpt dit jaar naar verwachting met 2 procent, na een groei van 4 procent in 2011. Dat voorspelde het economische bureau van ING vandaag in een rapport over de sector.

Door de vastgelopen woningmarkt worden er minder nieuwbouwwoningen verkocht. Daarnaast stellen bedrijven investeringen in nieuwe bedrijfsgebouwen uit omdat zij de extra capaciteit niet nodig hebben of ze de financiƫle middelen hier niet meer voor hebben. ING verwacht niet dat de krimp van de bouwproductie dit jaar zo groot zal zijn als in de jaren 2009 en 2010.

De verbouw- en onderhoudssector ontkomt volgens de onderzoekers voor een groot deel aan de economische neergang. Dat komt mede doordat particulieren en klusjesmannen elkaar vaker via internet vinden. ""Steeds vaker plaatsen particulieren hun klusopdrachten op internet, waar vakmannen dan via openbare aanbesteding op de opdrachten kunnen bieden'', aldus ING.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren