Zoeken

Inspectie SZW: aantal overtredingen stabiel

Het aantal overtredingen bij bedrijven op het gebied van eerlijk, gezond en veilig werk was in 2011 landelijk gezien vergelijkbaar met voorgaande jaren. Dat blijkt uit het jaarverslag 2011 van de Inspectie SZW. Dankzij door de inspectie ontwikkelde zelfinspectie-instrumenten is het voor bedrijven makkelijker zich aan de Arbo-regels te houden en daarmee hun eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Op het gebied van arbeidsmarktfraude constateerde de inspectie een gelijkblijvend aantal overtredingen. Het aantal aangetroffen illegaal tewerkgestelde personen nam af. Bedrijven overtreden nog steeds wel de regels rond arbeidsomstandigheden. Ook doen gemeenten onvoldoende aan het regionale arbeidsmarktbeleid rond sociale zekerheidsregelingen, terwijl ze daarin een voortrekkersrol zouden moeten spelen.

Dat aandacht van de inspectie nodig blijft, blijkt uit de inspectieresultaten. De Inspectie SZW is gerichter gaan inspecteren bij bedrijven. Op het gebied van arbeidsomstandigheden (veilige en gezonde werkplekken, werk- en rusttijden) werden er meer overtredingen geconstateerd dan eerder. 

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren