Zoeken

Investcorp verkoopt Icopal aan GAF

Met veel genoegen kondigen wij aan dat Investcorp, een wereldwijde investeringsmaatschappij, heeft ingestemd met de verkoop van Icopal aan GAF, Noord-Amerika’s grootste producent van producten voor het afdichten van gebouwen, voor een ondernemingswaarde van ongeveer €1 miljard.

Sinds Investcorp’s aankoop in 2007 is Icopal een ware multi-materiaal leverancier van dakbedekking en afdichtingssystemen geworden. Icopal is in Europa breed erkend als de nummer één in gemodificeerd bitumen dakrollen en heeft een sterke en groeiende positie in de markt voor kunststof daken en vloeibare dakafdichtingsproducten. Het bedrijf voorziet ook in producten en oplossingen voor daken op woonhuizen, gebouwmembranen, ondergrondse waterafdichtingen en civiele techniek toepassingen.

Door de combinatie met GAF zal ‘s werelds meest vooraanstaande daken- en afdichtingsorganisatie ontstaan met wereldwijd 65 productielocaties, 6.500 werknemers en een jaarlijkse omzet van bijna $4 miljard in meer dan 80 landen.

Miguel Kohlmann, CEO van Icopal, zegt: “GAF’s lange traditie van innovatie, gedrevenheid om topkwaliteit te maken en klantenfocus zal Icopal’s sterktes en waarden aanvullen. Onze klanten zullen profiteren van de schaalvergroting, een breder portfolio met producten en diensten, nog meer productinnovaties en een wereldwijd distributienetwerk dat zijn gelijke niet kent. Onze werknemers zullen nieuwe kansen en ervaringen krijgen met de mogelijkheden die het werken binnen een wereldwijd aanwezige organisatie biedt. We bedanken Investcorp voor de geweldige ondersteuning die het heeft geleverd aan Icopal gedurende haar transformatie naar een toonaangevende multi-materiaal leverancier van afdichtingssystemen. We zijn erg positief over de kansen die voor ons liggen.”

Bob Tafaro, directeur en CEO van GAF, zegt: “Wij hebben een geweldig respect voor Icopal’s getalenteerde management team en we heten alle Icopal medewerkers hartelijk welkom in de GAF familie. Icopal is een gevestigde Europese marktleider met een sterke mix van activiteiten en een goede reputatie op het vlak van productkwaliteit, bedrijfsactiviteiten en mensen. We worden ook aangemoedigd door de Europese zakelijke groei in kunststof producten en vloeibare producten en door de strategische visie van het Icopal team op deze zaken. Met een ongeëvenaard bereik qua landen, distributeurs, aannemers en gebouweigenaren is Icopal in de unieke positie om in te spelen op de kansen die ontstaan door technologische verschuivingen – en GAF zal er zijn om haar ervaring, mensen en diensten te delen.”

Daniel Lopez-Cruz, algemeen directeur van Investcorp’s Europees Corporate Investeringsteam, zegt: ""Icopal’s sterke bedrijfsresultaten, ondanks uitdagende omstandigheden in de markt, zijn een teken van de leidende positie die ze heeft in de meeste van haar belangrijkste markten, van de zeer diverse activiteiten qua geografie en producttechnologie en van de ervaring en bevlogenheid van haar management team. We zijn verheugd dat GAF Icopal’s sterktes heeft herkend en hebben geen twijfel dat GAF Icopal zal voorzien van het perfecte platform om haar strategische ambities en groei te continueren.”

David Millstone en David Winter, co-CEO’s bij Standard Industries, GAF’s moederbedrijf, en beiden CIO/hoofd investering bij 40 North Management, een private investeringspartner, zeggen: “Wij zijn trots Icopal en GAF bij elkaar te voegen, twee leiders die elk al meer dan 100 jaar bestaan en die een cultuur delen waarbij werknemers presteren door het beste uit zichzelf te halen, een cultuur van kwaliteit en customer service. Wij kijken ernaar uit om de meest innovatieve ideeën richting de klanten te kunnen lanceren. De omvang en financiële sterkte van ons samengestelde bedrijf stelt ons in staat om toonaangevend te zijn in de dakenindustrie aan beide kanten van de Atlantische Oceaan en daarbuiten. Dit is een eerste stap voor ons bedrijf in haar visie om een wereldwijd toonaangevende producent te zijn.”

De overname behoeft nog de goedkeuring van regelgevende instanties en zal naar verwachting in kwartaal 2 van 2016 afgesloten worden.

Investcorp werd geadviseerd door Lazard &

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren